Bir gün içinde başıma daha ne gelebilir ?

Bir gün içinde başıma daha ne gelebilir ?

Herkese Merhabalar, bir insanın başına ne gelebilir bir gün içinde bunu anlatacağım. Öncesinden anlatmaya başlıyorum. 2017 yazında askerlik maceram başladı. Bu macera 12 ay sürdü. İlk görev yerim yani acemi birliğim Amasya çıktı. Amasya'da 21 gün acemilik görevimi tamamladıktan sonra 7 gün dağıtım iznine tekrar evime geldim. Amasya'ya tamı tamına 103 kilo olarak gittim ve 21 gün acemilik sürecinden sonra evime 93 kilo olarak geri döndüm. 21 günde 10 kilo verdim. Sonrasında usta yerim Kıbrıs Lefkoşa çıkınca oraya gittim. Kıbrıs maceram 7 temmuzda başladı. ( Askerlik anılarımı daha sonra anlatacağım.)

Kıbrıs'a temmuz ayında 93 kilo olarak giden ben, 5 ay sonra evime izne geldiğimde 78 kilo olarak geri döndüm. 15 kilo verdim burada. Şimdi sağlamasını yapalım;

Acemi birliği 103 - 93 = 10 kilo
Usta birliği 93 - 78 = 15 kilo 
------------------------------------
-25 Kilo

Toplamda askerlik benden 25 kilo aldı. Bunu gerçekten iyi anlamda söylüyorum. Kendimi bildiğim için biraz zoru görmen lazımdı kilo vermem için, tabi 78 kilo bende 15 günlük ev izninde fazla kalamadı. Canım annem sen askerde bunları yiyememişsindir diye yaprak sarması, köfteler, pilav vb. bir sürü yemek yaparak beni doyurdu öyle bir doymuşum ki 78 kilo olarak gelen ben 15 gün sonra tekrar birliğe 83 kilo olarak geri döndüm. Devrelerim beni tanıyamadı. :)

$ads={1}

83 Kilo olarak dönen ben ne yazık ki askerde istemediğim olay geldi başıma "tırnak batması" çıktı sağ ayağım baş parmağında. 28 Şubat 2018 tarihinde Kıbrıs Nalbant Devlet Hastanesinde tırnak batması ameliyatı oldum. Olduktan sonra 15 gün hava değişimine çıktım. Birliğe 83 kilo dönmüştüm ya işte 80 kiloya tekrar inmiştim. Şubat ayında ameliyattan sonra evime geldiğimde 80 kiloydum. Canım annem yine beni yapmış olduğu güzel yemeklerinle doyurmaya başladığında bu senaryo tanıdık geldi ama yemekler o kadar güzel ki kendime söz geçiremiyordum. 80 kilo gelen ben 86 kilo olarak tekrar birliğe gittim. 

Bu sefer birlikte ilk defa kilo alarak teskereden sonra evime 90 kilo olarak geri döndüm. Evime geldiğimde ne yazık ki önüne geçemediğim şekilde kilo almaya devam ettim. 3 sene sonra 109 kiloya çıktım. Kendime bunu yaptığım için pişmanlık duyuyordum lakin ne bir spor ne bir diyet yapıyordum.

2021 Ağustos ayında hayatıma bir güneş doğdu ve bu güneş ile birlikte kendime biraz çeki düzen vermeye başladım. Diyet ve spor yapmaya başladım. Günlük 15 bin adım atmadan eve girmiyorum. Bende inanılmaz bir değişim süreci başladı. Zaten çok tanınmış bir market zincirinde çalışıyorum. Zaten çalıştığım yerde 6-7 bin adım atıyorum. 


Geçen seneden bu yana 109 kilo olan ben şuan 89 kiloyum. Artık günlük 15 bin adım değil 20 bin adımın üstünde yürümeye özen gösteriyorum. Hemen sağlamasını yapalım;

109 - 89 = 20 kilo
---------------------
-20 kilo

1 senelik serüvende 20 kilo verdim. 23 Temmuz cumartesi günü saat 22 civarları telefonuma baktığımda 13 bin adım atmışım ve bende o gün çok yorgundum ve 15 bin adım yapayım dedim ve dışarıya çıktım. Yürümeye başladım ve eve geldiğimde 20 bin adımı geçmişim. :) 

Terlediğim için bir duş alayım dedim ve duş aldıktan sonra giyineyim derken ayağım kaydı ve başta söz ettiğim ameliyatlı parmağıma denk geldi. Fayansın kırık olan bir parçası parmağımın etini kesti ve kanamaya başladı. 

Bir gün içinde başıma daha ne gelebilir

Kanamayı bir şekilde durdurmayı başardım. Sonra kuzenim Ramazanı aradım. Yaşadığım yerde sağlık ocağı olmasına rağmen o gün nöbetçi doktor yoktu şansıma bizde sağlık ocağının hemen yanındaki 112 acile gittim. Orada kısa süren bir pansuman sonrası eczaneden gerekli malzemeleri aldım ve evime geri döndüm. 

Parmağım sızlıyordu baya derin kesilmişti. 24 Temmuz pazar günü saat 14 de üyesi olduğum spor kulübün yönetim kurulu seçmesine pansumanlı ayağımla gittim. İlk defa katılımın fazla olan bir kongre gerçekleştiği bir seçim oldu. 

Bir gün içinde başıma daha ne gelebilir

Seçimde oy kullanmadan önce yeni yönetimde ismimin okunması beni bana şaşırttı çünkü orada yazılı olacağımdan haberim yoktu. :)  Oyumuzu açık bir şekilde verdikten sonra evlere dağıldık. Bir günüm hemen hemen böyle geçti.

1 Yorumlar

* Yapılan yorumlardan haberdar olmak için Bana Bildir'i tıklamayı unutmayın.!
* Spam yorumlarından kaçınmak için tüm yorumlar görüntülenmeden önce denetlenecektir.

  1. Gayet güzel bir yazı olmuş. Tekrardan geçmiş olsun dilerim.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski