109 > 86 Maceram

109 > 86 Maceram

Yazının başlığını ilk gördüğünüzde "Bu nasıl başlık" veya "Bu rakamlar neyin nesi" dediğinizi duyar gibiyim. Bu rakamlar benim zamanla nereden nereye geldiğimin rakamlarıdır. 109 kilodan 86 kiloya düşen şafağın macerasını anlatmaya çalışacağım.

Sene 2012 yılı liseden yeni mezun olmuşum ve o zaman 75 kilo civarındaydım. 2013 yılında dedemi kaybetmemin üzüntüsüyle gelen bir moral bozukluğu beni aç boğaz bir insan haline getirdi. Kızartmalar, kolalar, pideler, lahmacunlar vb. ne kadar zararlı yiyecek ve içecek varsa hepsini yedim. Sonra 85 kiloya çıktım. O zamanlar "Ya veririm ne olacak" dedim ve veremedim. Sonrasında 95 kiloya çıktım. Sene 2016 ve 2017 yılları arası işe girdim ve işe girdiğimdeki kilom 103 kiloydu evet yanlış okumanız 103 kiloydum.

Basamakları zar zor çıkıyor ve nefes darlığı çekiyordum. Beni görenler "Şafak sana ne olmuş böyle" diyorlardı ve haklıydılar. 75 kilo olan şafak gitti yerine 103 kilo olan bambaşka bir şafak geldi. İş yerinde çalışmak beni gerçekten yoruyordu. Aslında bir şey yok çalışmakta lakin kilom el vermiyordu. Neyse 4 sene ertelemiş olduğum askerlik maceram başlamak zorundaydı. Sağlık kontrollerinden geçtim ve 103 kilodan bir şey kaybetmemişim benimle askere gelecek orası kesin artık.

Acemi birliğim Amasya çıktı ve yolculuk başladı. 103 kilo olarak gittiğim acemi birliğim haziran ayı nedeni ile baya bir sıcak geçti ama baya. 21 gün acemilik süreci boyunca pişik oldum ve bu hiç iyi bir şey değil. 21 gün sürecin sonucunda 103 kilo giden şafak 93 kilo olarak geri döndü. Acemi birliği benden 10 kilo aldı. 10 kilo eksik olmam bile bana baya iyi geldi. 7 gün dağıtım iznine geldim evdekiler benim 10 kilo olan değişimime şaşırdılar. Dağıtım iznim bittiğinde usta birliğim olan kıbrıs'a doğru yola çıktım. 

$ads={1}

93 kilo olan ben, 10 kasım 2017 yılında eve 78 kilo olarak geri döndüm. Şuan bunu okurken şok geçiriyor olmanız lazım ama fazla geçirmeyin ilerisi daha da iyi :D. Kasım ayında izne geldim ya, 78 kilo olan ben yine nefsime yenik düşerek ben bunu askerde yemedim dediğim hangi yiyecek ve içecek varsa yedim. 15 günlük izin sürecinde 83 kiloya çıktım. Sonrasında 28 şubat 2018 yılında tahlisiz bir olay yaşadım ayağımda tırnak batması çıktı ve ameliyat olmak zorunda kaldım. Yine bana 15 günlük hava değişimi görününce eve doğru yola çıktım ama bu sefer eve 80 kilo olarak geri döndüm. Evde 15 gün boyunca yatakta yattığım için 80 kilodan 85 kiloya çıktım bu durum her şeyin başlangıcı oldu. Kıbrıs'a gittiğimde devrelerim beni tanıyamadılar. 85 kilo olarak gittiğim usta birliğimde 3 kilo daha ekleyerek 88 kilo olarak askerlik görevimi tamamlayarak eve döndüm. 12 aylık askerlik serüvenimde kilom başıma bela oldu.

Kasım 2018 yılında askerlikten sonra tekrar işime geri döndüm ama yolunda gitmeyen şeyler oldu. O kadar çalışmama rağmen kilom daha da düşeceğine almaya başladım. 88 kilo olan ben 109 kiloya kadar çıktım. Vücudum kilo almaya elverişli lakin bu kadarını kaldıramadı ve çatlaklıklar oluşmaya başladı. 103 kilodayken olan nefes darlıkların aynılarının daha şiddetlisi oluyordu. Aç kalmaya dayanamıyordum. Ta ki Ağustos 2021 yılına kadar. O günde bir güneş doğdu üzerime. Her şey değişti benim için. Motive etmenin en güzellerini bana etti. Bende tabi ki üzerine koyarak ilerledim. İşe bisiklet ile gidiyordum ve bisikleti bıraktım. Üç beyazı kestim, hamur işlerini bıraktım, gazlı içecekleri kestim ve su içtim. Günlük 15 bin adım atmadan eve girmedim. Spor yaptım, öğünlerimi azalttım ve sonuçlarını gördükçe mutlu olmaya başladım ve başardım kilo verdim. Kendime yapabileceğim hedefler koydum. 95 kilo, 87 kilo hedeflerini koydum ve şuan hedefim ise 80 kilo. 

109 > 86 kiloya. Şimdi hedef 80 kilo...

İyi günler dilerim…

Yorum Gönder

* Yapılan yorumlardan haberdar olmak için Bana Bildir'i tıklamayı unutmayın.!
* Spam yorumlarından kaçınmak için tüm yorumlar görüntülenmeden önce denetlenecektir.

Daha yeni Daha eski