Bu paraya değer mi ?

Bu paraya değer mi ?

Uzun aradan sonra tekrardan merhaba demek isterim. Bayadır blog yazısı yazmadığımın farkına vardım. Beni de anlamanızı isterim. İş hayatımın yoğunluğundan dolayı blogumla pek ilgilenemez oldum. Bu arayı hızlı bir şekilde kapatalım isterim ve şimdi karşınıza yeni bir yazı ile geldim. Bu yazımda sizlere kendimden bahsetmeye karar verdim.
 
< Sekiz ay önce kendime iPhone 11 aldım ve daha önce iPhone 11 hiç kullanmadım. Sıkı bir android kullanıcısıydım. Önceki telefonum ise General Mobile 9 Pro’du. Kötü telefon diyemem iyi bir telefondu ama bana yetmiyordu. Bende kendime yeni telefon almak için araştırma yaptım. İlk önce kendime telefonda ne gibi şeyler olmasını istediğimle ilgili bir plan yaptım. Kamerası iyi mi? Arayüzü nasıl ? vb. Sorular sordum kendime ve limit belirledim. Samsung modellerine baktım ama beni pek mutlu etmedi. Sonra kız arkadaşım bana “iPhone 11 alsan nasıl olur” dedi. Ben de düşünmeye başladım ve daha önce hiç IOS kullanmadım. Fiyatı bana biraz pahalı geldi ama bu parayı peşin vermeyecektim sonuçta, azar azar öderim diye kredi çektim. İlk kredi ile tanışmam da iPhone 11 sayesinde oldu.
 
İnternet sitesinden başladım iPhone 11 modellerine bakmaya. Ben 128 GB olanından satın aldım. Aldığımda bana yanında adaptör almamı söylediler. Bende sepetime iPhone 11 + 20W Adaptör + Kılıf ekleyerek alışverişimi tamamladım. Bu saydıklarımın bana toplam maliyeti yuvarlayacak olursak 11.000 ₺ geldi. Hayatımda ilk defa bu kadar pahalı telefona para ödemiş oldum. Etrafımdaki herkes şaşkınlıkla bakıyorlardı. Ben ve IOS yanyana gelmeyecekler yanyanaydık. Telefonumdan çok ama çok memnunum. Benim bütün işlerimi çok iyi görmekte.
 
$ads={1}

Telefon borcunu tamamen kapattıktan sonra kendime yeni bir laptop almaya karar verdim. Kullanmış olduğum laptobum ise “Grundig GNB1555 b1 i3” markaydı. Bu laptobu 2015 yılında sıfır olarak satın aldım. Bana ilk aldığımda çok ama çok işimi gördü. Zaman su gibi akıp giderken Grundig marka laptobum bana yetmemeye başladı. Ben CD romu iptal edip oraya içinde bulunan HDD koydum ve HDD olduğu yere 128 GB SSD taktım. Windows’u oraya kurdum ve oyunları ise CD rom da bulunan HDD’ye kurdum. Laptobumun açılış hızı bir dakikadan 15 saniyeye kadar düşmüştü bu benim için gayet yeterli bir süreydi.
 
Bu paraya değer mi ?

Bir süre sonra RAM bana az gelmeye PC kasmaya başladı. Bende 4 GB ram eklemek için, 4 GB ram daha aldım ve ekledim. Elimde 8 GB RAM’lı bir PC buluyordu ve bu da benim için gayet yeterliydi. Sonrasında pandemi nedeniyle kardeşim derslerini evden çalışması gerektiğinden dolayı laptobumu ona verdim. Gel zaman git zaman kardeşim laptobumun üzerine içecek dökerek aldığım ram’e denk gelmesi sonucu aldığım yeni ram bozuldu ve yine 4 GB tek ram’e kalmış oldum. Artık kendime ram almaya karar verdim.
 
Piyasa’da bulunan laptoplara bakmaya başladım. Bütçemi belirledim ve yine kredi çekmeye karar verdim. ASUS marka bir laptop buldum ve özellikleri gayet iyi durumdaydı. Laptop 20.000 ₺ değerindeydi. Bu sefer kuzenim Ramazan ise “O kadar yüksek fiyatlara çıkıyorsun bari elindeki iPhone’la ekosistem kur” dedi. Bende bu sefer MacBook Air’lere bakmaya başladım. Fiyatlarda artmadan önce almam lazımdı. Bende sepetimi açtım ve MacBook Air m1 16 GB Ram / 256 GB hafıza + Çanta + Harici çıkışlı bağlantı aparatı + MacBook Air koruyusu kılıfı + Ekran koruyu dahil toplam maliyeti yuvarlayacak olursak 25.000 ₺ geldi. Gereklimiydi evet gerekliydi. Ekosistem kurulduktan sonra işlerim baya bir hızlandı.

Şafak Çetin

2010 yılından bu yana blog yazıyorum. Bir çok web sitesi kurdum ve yönettim. Bloğumda günlük yaşantımdan kesitler, genel kültür, oyunlar, diziler ve kısacası ilgi alanıma giren kategorileri paylaşmaktayım.

12 Yorumlar

* Yapılan yorumlardan haberdar olmak için Bana Bildir'i tıklamayı unutmayın.!
* Spam yorumlarından kaçınmak için tüm yorumlar görüntülenmeden önce denetlenecektir.

  1. Öncelikle yeni cihazlarınız hayırlı olsun. Umarım en yakın sürede incelemeleri gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Evet detaylı incelemesi gelecek.

      Sil
  2. Macbook almak istiyorum ama karar veremedim. 1 ay oldu demişsiniz nasıl sizce alınır mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Macbook air m1 işlemcili olanı aldım ve aldığım günden beri daha 3 kez şarja taktım. Günlük ortalama 3 veya 4 saatlık içim oluyor. Şarjı çok iyi gidiyor ama size tavsiyem 16 gb ram modelinden alabilirsiniz. Eğer ki bütçeniz el veriyorsa 16 gb ram ve 512 gb hafıza olanından alın eğer yetmiyorsa 16 gb ram ve 256 gb hafıza olanından alın aralarında 10 bin tl fiyat farkı mevcut durumda.

      Sil
  3. Uzun aradan sonra iyi geldi bu yazı. Bu arada zayıflama maceranızı merak ediyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Kesinlikle, baya uzun süre oldu. Zayıflama maceram bu aralar pek iyi gitmiyor bununla ilgilide yazı gelecek.

      Sil
  4. bu soruyu kendime her yerde sorarım sende de görünce şaşırdım :) Neden şaşırdım bilmiyorum ama yinede bi şaşkınlık oldu :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim. Verdiğim paraya değer :D

      Sil
  5. Yine yeniden güzel bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  6. Ben de hiç İPhone kullanmam derdim. Şimdi kullanıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten farklı bir boyut. Güzel bir ekosistem kurdum. :)

      Sil
Daha yeni Daha eski