Kilo verme serüvenime ne oldu ?

Kilo verme serüvenime ne oldu ?

Blogumu yakından takip edenler bilir. Kısa süre önce blogumda kilo verme ile ilgili serüvenimi anlattığım bir yazı paylaştım. Yazı tahminimden çok ilgi gördü. Yazımı okuyanlar bilir ama ben yine o yazımı okumayanlar için buraya link bırakıyorum.

Konumuza dönecek olursak. En son yazımda bıraktığımda 86 kiloydum bugün an itibariyle 89 veya 90 kilolara tekrardan yükseldim ne yazık ki. Akşamları uzunca yürüyüş yapan Şafak artık yok ne yazık ki. Artık yürüyüş yapamıyorum veya içimden gelmiyor. Büyük ihtimalle artık tembelleştim gibime geliyor. Bu durumdan çok nefret ediyorum ama elimdende bir şey gelmiyor. Önceden 20 bin atan ben artık 10 bin adımı görünce iyi demeye başladım. Bu durum aslında düzensiz beslenmeden ortaya çıktığının farkındayım.

$ads={1}

Kilo vermeye son mu verdim ?

Kilo vermeye son vermiş olarak görünsem de aslında içime düşen tembelliğe son vermem lazım. Bu tembelliği tersine döndürmek için vücuduma akıl oyunu yapmaya karar verdim. Tam yemek yemek yerine az yemem vb. bu durumu tersine çevireceğime inanıyorum.

Kilo verme serüvenime ne oldu ?

Peki ne yapacağım ?

Kilo vermenin yollarını aramayacağım, zaten onları biliyorum. Sadece yazın yaptığım şeyleri kışın hava şartlarına göre tekrardan yapmam, tekrardan tasarlamam lazım. Yürüyüşten önce yediğime dikkat etmem lazım, kışın hareket kapasitem sınırlı. O yüzden Yarın değil, Bugün başlayacağım.

Şafak Çetin

2010 yılından bu yana blog yazıyorum. Bir çok web sitesi kurdum ve yönettim. Bloğumda günlük yaşantımdan kesitler, genel kültür, oyunlar, diziler ve kısacası ilgi alanıma giren kategorileri paylaşmaktayım.

15 Yorumlar

* Yapılan yorumlardan haberdar olmak için Bana Bildir'i tıklamayı unutmayın.!
* Spam yorumlarından kaçınmak için tüm yorumlar görüntülenmeden önce denetlenecektir.

  1. Kesinlikle çok azimle devam etmelisiniz canım

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle bırakmayınız. Bu arada hedefiniz kaç ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah. hedefim 80-85 kilo arasında kalmak.

      Sil
  3. inşallah bende başlayacağım 120 kiloyum :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz inandıktan sonra devamı geliyor. İlk başlarda yulaf yedim. Süt ile karıştırım bir adet muz kesip yedim. Yürüyüş ve yediklerinize dikkat ettikten sonra veriliyor. Etmeyince benim gibi tekrardan alıyorsunuz. :)

      Sil
  4. kilo almakta vermekte çok zor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum. Çevremde çok tanıdığım var ne yaparlarsa yapsınlar alamıyorlar.

      Sil
  5. Fiya hikayesine ne oldu ? merak ediyorummmm

    YanıtlaSil
  6. Bende tam tersi almaya çalışıyorum

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar.
    Son altı aydır çok çalıştığım için kilo verdim. Kışın da almaya başlarım. Aslında kış mevsimine göre de kendime bir uğraş bulmalıyım.

    Siz de olduğu gibi bu tembellik hepimizde var. O nedenle harekete ve hareketli yaşama devam etmeliyiz.

    Sağlıklı ve hareketli günler dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim. Tembellik ne yazık ki başımıza bela oluyor.

      Sil
  8. Yorumunuz için teşekkür ederim. Üç beyazdan uzak durdum. İlk başlarda pek duramazsam da şu an uzağım. Yazımda da dediğim gibi bir tembellik üzerimde var nazar mı var yoksa düşünmedim de değil. :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski